Før og efter

I går smed Ask Hybel et link på Facebooksiden. Det var en samling før- og efterbilleder. En række retoucheringer, hvor langt de fleste var gået alt for langt.

Jeg synes næsten altid det er sjovt med før- og efterbilleder med Photoshopretoucheringer. Dels fordi jeg er nysgerrig efter at se, hvordan de har gjort, og dels fordi det simpelthen kan være chokerende at se forskellen på før og efter. Og chokerende, at vi ikke bemærker det, når vi ser det færdigretoucherede billede.

FourAndSix er et nyt firma, der kæmper for ’sandfærdig efterbehandling af fotografier’. Egentlig et reelt nok forslag. Jeg er hverken enig i, at fotografier viser en sandhed eller at alle bør bestræbe sig på, kun at lave fotografier, der har noget sandt i sig (se eksempelvis billedet her i indlægget).

De har lavet nogle retningslinjer for en såkaldt sandfærdig efterbehandling. Et af argumenterne, for at holde sig til at bruge curves lader til, at det altid har været i Photoshop. Men det har Clone Stamp Tool også.

Det værende sagt, er det interessant nok at kigge gennem deres galleri af historiske, løgnagtige fotos.

Befter og på dette russiske site kan du se mange flere Before/After-billeder.


Skriv din kommentar